Mészáros Lőrinc cége egy évre tiltólistára került

HírKlikk 2021. augusztus 1. 20:45 2021. aug. 1. 20:45

A Talentis Agro Zrt. által tulajdonolt VÉRT Vadászati Kft. is szerepel azon utazási vállalkozók listáján, amelyek utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységét a Budapest Főváros Kormányhivatala jogerősen megtiltotta. Az eltiltás idén február 11-én kezdődött és egy évig van érvényben.

Egyelőre nem tudni, hogy a Mészáros Lőrinc birodalmába tartozó, felcsúti székhelyű társaság miért került fel a listára. Budapest Főváros Kormányhivatala élén Sára Botond áll fővárosi kormánymegbízottként, akit Orbán Viktor kormányfő nevezett ki. Sára Botond korábban fideszes polgármester volt Józsefvárosban – írta meg az mfor.hu.

Mészáros Lőrinc cége mellett az eltiltottak listáján viszonylag ismeretlen és minimális forgalmú utazási irodák szerepelnek még. Erre a listára került fel korábban a Robinson Tours is, amely a koronavírus-járvány miatt tavaly májusban becsődölt. Az eddigi gyakorlat is azt mutatta, hogy főleg fizetésképtelenség miatt lehet felkerülni a listára. Az, hogy a VÉRT Vadászati Kft. is becsődölt volna, nem valószínű.