„Mészárosnak kellett volna fizetnie az embereknek, hogy visszavegyék tőle a veszteséges Mátrai Erőművet”

HírKlikk 2020. augusztus 1. 17:19 2020. aug. 1. 17:19

A Mátrai Erőműre költött összegek sorának még nincs vége, „hiszen Palkovics bejelentette, hogy a korszerűsítés is még két-háromszázmilliárdba fog kerülni” – mondta Petschnig Mária Zita, a Pénzügykutató Zrt közgazdásza.

Hozzátette, semmi alapját nem látja annak, hogy az állam ezt megvásárolta, ugyanis sem gazdasági, sem energetikai, de talán még humánerőforrás szempontból sem tartható fenn. „Ez egy olyan ország, ahol az ilyeneket meg lehet úszni! Ugyanis még Mészárosnak kellett volna nekünk, állampolgároknak fizetnie azért, hogy átvegyük” – jelentette ki Petschnig.

Akárhogyan is el akarta hazudni a kormány, az unióból valahogy 335 milliárd érkezett – derült ki a Pénzügyminisztérium jelentéséből –, amely „a számsorok szerint, valóban a legfontosabb forrás volt, hiszen ez a pénz ment a gazdaság védelmére, mint a kkv-kra, bérek kifizetésére” – hangsúlyozta a közgazdász.

 „A járvány elleni védekezési alapból pedig, több mint háromszázmilliárd. Van, amiről fogalmunk nincs, hová ment, de az is tény, hogy a lélegeztetőgépekre költött másik háromszázmilliárdot sem tudjuk, kitől, honnan szerezték be, közbeszerzés nélkül” – folytatta a felsorolást a kormány kétséges költéseiről és annak kommunikációjáról, majd hozzátette: „az is jól látszik, hogy a gazdagoknak van ingyen pénz, a szegényeknek nincs – lásd a turizmusba öntött támogatásokat –, amelyekből a vírusjárvány lezajlása után, óriási lesz a vagyoni egyenlőtlenség.”