Miért tűnt el Soros György fiának keze a kormány plakátjairól?

Föld S. Péter 2023. november 23. 15:25 2023. nov. 23. 15:25

Amint arról néhány napja a Hírklikk is beszámolt, alig két nappal a Fidesz kongresszusa után a kormány megbízásából ismét elárasztották az országot kék plakátokkal. A hirdetőoszlopokon és újságokban is látható műalkotáson Alex Soros (Soros György fia és birodalmának örököse), valamint az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen fotója látható. Az eredeti plakátokon ifjabb Sorosnak még kézfeje is van, valamint figyelmeztetőleg felemelt mutatóujja, ám e változat tiszavirág életűnek bizonyult: szerdán már elkezdték átragasztani a plakátokat, és az eredetihez nagyon hasonló, ám attól mégiscsak lényegesen különböző változaton Alex Sorosnak már nem látható a kézfeje.

Mi történhetett, mi lehet a rejtély titka? A megoldást feltehetőleg ott kell keresni, hogy a kormány által megrendelt plakátokon Alex Soros és Ursula von der Leyen fotója mellett egy szöveg is olvasható. Az a mondat, amit az utóbbi hetekben minden fideszes politikus és fan naponta többször közkinccsé tett: „Ne táncoljunk úgy, ahogy ők fütyülnek!”

Ezt üzeni a kormány a toronymagas magyar inflációba belerokkant magyar embereknek: ha füttyszót hallanak, kezdjenek gyanakodni, mert az ifjabb Sátán, valamint az Orbán Viktor által egykor üdvözölt hétgyermekes keresztény nő ármánykodása áll a fütty hátterében. 

Ursula von der Leyennek egyébként megmutatták az őt (is) ábrázoló plakátot, ám – az Európai Bizottság szóvivőjének közlése szerint – az elnök asszonynak a szeme sem rebbent. Orbán nem tényező Európában, beárazták már a magyar miniszterelnököt, akinek fő tevékenységre abban merül ki, hogy ahol csak lehet, gáncsolja és akadályozza az Európai Unió működését.

Ezzel együtt érdemes volna tudni, hogy miért tűnt el Alex Soros kézfeje a plakátokról. Mi az, ami miatt a figyelmeztetőleg (?) felemelt mutatóujj olyannyira kínossá vált a kormány számára, hogy alig egy nap elteltével, időt, fáradságot, valamint költséget nem kímélve, átragasztották a plakátokat, s az új változaton Alex Sorosnak már nincs kézfeje. A szegeder portál egy igazán illetékesnek tűnő személyhez, Hollik Istvánhoz, a Fidesz kommunikációs igazgatójához fordult, ám ő sem tudott válaszolni a kérdésre. Mindössze annyit mondott, hogy „Alex Soros kezével vagy keze nélkül, az üzenet egyértelmű.”

A 444 nem érte be ennyivel, kérdéseket intézett a plakátok készítésével és kihelyezésével megbízott cég, a kormányhoz nagyon közeli Lounge tulajdonosához, Balásy Gyulához, ám cikkük (és cikkünk) megjelenéséig nem kaptak választ. Egy képi viszonylatban autentikusnak számító személyt, a portál fotósát is megkérdezték. Németh Dániel fotóriporter válasza minden bizonnyal közel jár az igazsághoz: eszerint a fotón felemelt mutatóujjal látható Alex Sorosnak nyitva van a szája, ily módon pedig – a mellékelt szöveggel súlyosbítva – a plakát azt a látszatot kelti, mintha ő figyelmeztetné a magyarokat: ne táncoljanak úgy, ahogyan ők fütyülnek! 

Hogy kik azok az ők, ezzel új megvilágításba kerül. Ha ugyanis ifjabb Soros óvja a meggondolatlan táncikálástól a magyarokat, akkor nyilván nem róla és Ursula von der Leyenről, hanem másokról van szó. Például azokról a politikusokról, akik ugyan nincsenek rajta a plakátokon, de valójában nekik kellene ott lenniük. Vlagyimir Putyinról beszélünk, valamint a 89 millió tagot számláló Kínai Kommunista Párt elnökéről, Hszi Csin-pingről. Ebben a megközelítésben – különös tekintettel Alex Soros figyelmeztetőleg felemelt mutatóujjára – már rájuk vonatkozik a plakát üzenete, vagyis, hogy ne táncoljunk úgy, ahogyan Putyin és Hszi Csin-ping fütyül.

Ez lehet a rejtély titka, és ezért kellett eltüntetni az ominózus mutatóujjat. A megrendelő most már valóban elégedett lehet: nincs többé félreértés, az ifjabb Sátánnal innentől már kézfej nélkül lehet ijesztgetni a magyarokat.

ilyen volt

ilyen lett...



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom