Milliárdos családi biznisz: Csányi Sándor eladta, a fia most visszavásárolta

HírKlikk 2024. október 8. 11:30 2024. okt. 8. 11:30

A Gazdasági Versenyhivatal szeptember 27-én engedélyezte, hogy a Cragmont Zrt. üzletrész-adásvételi szerződéssel megszerezze az Icon Real Estate Management Kft.-ben a közvetlen irányítást és a szavazatok 60 százalékát.

A Cragmont Csányi Sándor OTP-vezér fiának, Csányi Attilának az érdekeltsége, míg az Icon Real Estate Management a Westbay Kft-n keresztül ahhoz a Nagy Györgyhöz tartozik, aki a 100 leggazdagabb magyar listáján a 35. helyen áll 67 milliárd forintos becsült vagyonnal – írja az Mfor.hu információira hivatkozva a hvg.hu.

Ezzel Csányi Attila egy négy évvel ezelőtt eladott céget vásárolt vissza: a Forbes számolt be arról 2020 decemberében, hogy az Icon megvette a CD Hungary Zrt. ingatlanüzemeltetéssel foglalkozó üzletágát, amely a cég külső ingatlanjaival foglalkozik.

A magyar tulajdonosi háttérrel alakult Icon Real Estate Management üzemeltetési portfóliójába többek között olyan kereskedelmi ingatlanok tartoznak, mint a MOM Park, a Roosevelt Irodaház, a West End Business Center vagy az Aquincum Logisztikai Park. Az ingatlanok tulajdonosa az OTP Ingatlanbefektetési Alap.

Tehát eddig az OTP-s ingatlanalap épületeit Nagy György cége üzemeltette, a jövőben viszont már Csányi Attila lesz a többségi birtokos. Az Icon remekül teljesített az elmúlt években, tavaly megugrották a 6 milliárd forintos forgalmat, amiből 366,7 millió forintos profit született – írja az Mfor.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom