Milyen ország az olyan?

Föld S. Péter 2020. április 5. 06:29 2020. ápr. 5. 06:29

Milyen ország az olyan, amelynek élén nem miniszterelnök, hanem egy Vezénylő Tábornokként funkcionáló egykori futballista áll, aki a koronavírus elleni harc ürügyén, lebontja a jogállam még meglévő maradékát, megsemmisíti politikai ellenfeleit, sorsukra hagyja hazája polgárait, s éhen halni a hasznot nem hajtó szegényeket?

Milyen ország az olyan, ahol a koronavírus ürügyén a nulla százalékos támogatottsággal rendelkező kisebbik kormányzó párt elnöke sunyi módon, az éj leple alatt, nyújt be olyan törvénycsomagot, amelynek semmi köze a koronavírus elleni harchoz, viszont betontengerré változtatná a budapestiek egyik legkedveltebb parkját, a Városligetet, tíz évre titkosítaná a részleteiben amúgy is homályos Budapest-Belgrád vasútvonal iratait, s komisszárokat vezényelne a színházakhoz?

Milyen ország az olyan, ahol a pusztító vírus elleni küzdelmet a kormány arra használja, hogy elnémítsa a még megmaradt független sajtót, amelynek a többi között az a feladata, hogy ellenőrizze a hatalmon lévőket, esetleges visszásságaikat dokumentálja, és a nyilvánosságnak bemutassa?

Milyen ország az olyan, ahol a Vezénylő Tábornok a vírus elleni küzdelem árnyékában, drága épületeket adományoz a hozzá hű történészasszony alapítványának, közel kétmilliárd forintot a Nemzet Gázszerelője és a Nemzet Veje vállalkozásainak, két tucatnál több ingatlant a neki gazsuláló egyházaknak?

Milyen ország az olyan, ahol a vírus elleni védekezésben a magát miniszterelnöknek nevező Vezénylő Tábornok a papokat említi először a bátrak között, utána az állami tisztségviselőket, majd a rendőröket és más egyenruhásokat, és csak ezt követően azokat, akiknek elsőként kellene köszönetet mondania: az egészségügyben dolgozókat, orvosokat, ápolókat?

Milyen ország az olyan, amelynek az élén álló Vezénylő Tábornok állandóan győztes csatákról és legyőzött ellenségekről hadovál, miközben gyakorlata csak a kitalált ellenségek és saját démonai elleni hadakozásban van, s most, amikor valóban veszélyes ellenség támadt Magyarországra (s nem mellesleg a világra), az igazi ellenség, a vírus helyett, a „brüsszeli bürokraták”, valamint egy közel 90 esztendős magyar származású amerikai milliárdos ellen harcol?

Milyen ország az olyan, ahol a vírus elleni védekezést nem hozzáértő szakemberek, hanem – a többi között – tízparancsolattal gyógyító sarlatánok vezetik, akik az első vonalban küzdő orvosoknak és ápolóknak még védőfelszerelést is csak késve, vagy egyáltalán nem biztosítanak, minek következtében nevezettek közül több százan fertőződtek meg és fertőztek meg másokat?

Milyen ország az olyan, ahol még mindig nincs elegendő maszk, fertőtlenítő és lélegeztető gép, viszont minden nap hallunk hősi eposzokat a Vezénylő Tábornok által a nagyvilágba kiküldött fürkészek és portyázók sikeres kalandozásairól?

Milyen ország a olyan, amelyik mindezt eltűri, a főkolomposokat nem zavarja el oda, ahová valók. Sőt, a Stockholm-szindrómaként ismert jelenség jegyében, az ország fele még kedveli is azokat a gazembereket, akik túszként tartják őket fogva, megmásítják a múltjukat, elveszik a jelenüket, ellopják a gyerekeik jövőjét.

Milyen ez az ország?