Mindenki láthatta, hogyan vasal inget Magyar Péter 

HírKlikk 2024. május 7. 17:50 2024. máj. 7. 17:50

Nem ez az első eset, hogy egy politikus azzal az ígérettel áll elő, hogy megdönti a kormányt. Ám ami vasárnap Debrecenben, a Fidesz vidéki fellegvárában történt, azt mutatja, hogy valami olyasmi van kialakulóban a magyar vidéken, ami nagyon veszélyes lehet Orbán Viktor számára. 

Így látja az EUnews londoni székhelyű portál, amely saját meghatározása szerint a közvélemény Európáról szóló tájékoztatását tekinti céljának, és amely ezzel kapcsolatban megemlítette Márki-Zay Péter 2022-es szereplését is. Magyar Péter vidéki körútján azt mutatta meg, hogy annyi embert tud mozgósítani, amennyit még Orbán egyik ellenfele sem tudott.

A szerző ismertette Magyar Péter pályáját, azzal, hogy Orbán Viktor 2010-es politikai győzelme után került be a hatalomba. Ennek ellenére, azonban gyakorlatilag ismeretlen maradt, a legtöbben csak annyit tudtak róla, hogy Varga Judit férje volt.

Magyar idén februárban került politikai reflektorfénybe, az úgynevezett pedofil botrány nyomán, amely nagy tüntetéseket váltott ki. Az új ellenzéki politikai figura a korrupció elleni bírálatokkal kezdte a kampányt, a Fidesz-beli harcosságban eltöltött évekből örökölt jó szónoki készség mellett stratégiai víziót is felmutatott. Március 15-én bejelentette, hogy pártot alapít, de április közepén belépett a Tisza pártba, és annak alelnöke lett. A kampány elején többször hangsúlyozta, hogy őt Macron francia elnök inspirálja, és kommunikációja súlypontját a közösségi oldalakra helyezte, megosztva az olvasókkal hétköznapi pillanatait, például azt, ahogyan az ingét vasalja.

(A nemzetközi sajtóban hétfőn is nagyon sok cikk foglalkozott a debreceni nagygyűléssel, a másik Magyarországgal kapcsolatos vezető téma Hszi Csin-ping küszöbön álló látogatása volt - a szerk.)