Miniszterelnök úr, rég elmúlt a farsang! Nem hajóskapitányt kell játszani, hanem életeket menteni!

Tóth Bertalan 2021. március 26. 12:03 2021. márc. 26. 12:03

Orbán Viktor a „közszolgálati” rádióban a hajóskapitány jelmezét vette fel, úgy próbálta megmagyarázni, hogyan navigálta közös hajónkat a vihar kellős közepébe.

Rendben, maradjunk a hajós hasonlatnál! Miniszterelnök úr, ez nem kormányzás, ez sodródás! Ott áll a kormánynál, szorongatja a rozsdás iránytűjét és közben se nem hall, se nem lát! Folyamatosan zátonynak megy, tömegek esnek a vízbe, de a milliárdokkal kitömött mentőmellényeket Ön a fideszes haverjainak adja! Nekünk pedig hányingerük van attól, ahogy Ön az ország hajóját vezeti!

Azt mondta, higgyük el, hogy az orvosok, ápolók mindent megtesznek a betegek meggyógyítása érdekében. Ezt nemcsak elhisszük, tudjuk is, és hálásak vagyunk. Nekik! De az az Ön felelőssége, hogy egy lerongyolódott, pénz-, eszköz- és létszámhiányos, alulfizetett egészségügyi rendszerrel indultunk neki a járvány harmadik hullámának is!

Az is az Ön felelőssége, hogy a fertőzés terjedésének lassításáért késve és elégtelen intézkedésekkel reagált. Most is!

Az is az Ön felelőssége, hogy nem gondoskodik a „közös hajónkon kényszerpihenőre” rendelt emberek ellátásáról. Az egészségügyi válságra megélhetési válságot hoztak.

Ön azt is mondta, a védekezés sikerét az emberéletekben méri. Amikor ötpercenként meghal egy honfitársunk koronavírus-fertőzésben, az nem siker. Azt mondta, mindenkit megmentenek! Azt mondta, mindenkit meggyógyítanak! Hát hogyan higgyünk önnek, vagy bármelyik emberének, ha szemmel láthatóan mást csinálnak, mint amit mondanak?

Ön és az emberei elkergettek több mint 5000 orvost és nővért, akik most életeket menthetnének! Milyen vezető az, aki ilyet csinál? Müller Cecília nemrég még a maszkviselést is károsnak nevezte, legutóbb pedig – a kormányzati káosz miatt – zavarában már azt találta mondani, hogy fertőződjünk meg, és kórházi kezelést vegyünk igénybe. És azt mondja, hallgassunk önökre? Ahhoz hitelesség és hozzáértés kellene, de ebből egyik sincs a Fideszben!

Hónapok óta követeljük, hogy soron kívül oltsák be a pedagógusokat, kereskedelmi dolgozókat, rendőröket, de önök ezt meg sem hallották! Az egyik minisztere, Kásler Miklós pár napja még pökhendien azt mondta, hogy a tanárok várjanak a sorukra! Hatvan pedagógus meghalt! Ha most a tanárok oltásáról kezdenek beszélni, legalább kérjenek bocsánatot, mert eddig a Fidesz akadályozta ezt!

Miniszterelnök úr, ez nem kormányzás, ez sodródás! A kapitánynak az a dolga hogy a kikötőbe irányítsa a hajót, mindenkit élve tegyen ki a partra, és nem az, hogy a vihar kellős közepébe vigye a hajót.

Mi folyamatosan ordítjuk, hogy az embereknek segítség kell! A fülébe kiabáljuk, hogy adjanak 80 százalékos bértámogatást mindenkinek – az egyéni vállalkozóknak, katasoknak is –, adjanak 100 százalékos táppénzt, emeljék meg a munkanélküliek ellátását kilenc hónapra és legalább havi 100 ezer forintra, és duplázzák meg a családi pótlék, a GYES és a GYET összegét, adjon támogatást az iskolabezárások miatt otthon maradni kényszerülőknek! Ön azonban süketnek és vaknak tetteti magát, és csak azért is nekimegy az újabb és újabb zátonyoknak! Önt nem érdekli, hogy az emberek szenvednek, Önt nem érdekli, hogy nélkülöznek és kiesnek a hajóból!

Ezért fogjuk Önt elzavarni a kormánytól! Mert az ország érdeke ezt kívánja!