Miniszterként sem úszhatja meg a korábban kapott luxusajándékokat

HírKlikk 2023. december 25. 18:40 2023. dec. 25. 18:40

Franciaország újonnan kinevezett egészségügyi minisztere ellen vizsgálat folyik, mert be nem jelentett luxusajándékokat fogadott el, miközben gyógyszerészként dolgozott.

Agnès Firmin Le Bodo a gyanú szerint 2015 és 2020 között, amikor gyógyszerészként dolgozott Normandiában, több mint 20 ezer euró értékben kapott be nem jelentett ajándékokat – derül ki a Mediapart francia weboldal vizsgálatából – amit a Politico hírportál hozott nyilvánosságra. 

Az orgánum szerint az Urgo laboratóriumtól a kérdéses években 21 luxusterméket – köztük órákat, üveg pezsgőt, okostelefonokat és egy televíziót – kapott, amelyeket nem jelentett be. Az ügy középpontjában a francia ajándékozásellenes törvények állnak, amelyek átláthatósági szabályokat írnak elő mind az ajándékot adó cégek, mind az ajándékot kapó szakemberek számára.

Kiderült, hogy az Urgo laboratóriumok huzamosabb ideje illegális kereskedelmi gyakorlatot folytattak. A jelentések szerint 2015 és 2021 között több mint 55 millió euró értékben ajánlottak fel ajándékokat a gyógyszerészeknek országszerte – jelentette a Mediapart. Az Urgo-t 2023 januárjában ítélték el az ajándékozásellenes törvény megsértése miatt.

A miniszter szóvivője a Mediapartnak elmondta, hogy „csak a januári meghallgatáson fog válaszolni az illetékes hatóságoknak".

A hatóságok 2023 júniusában indítottak bírósági vizsgálatot, és a meghallgatást 2024 januárjára tűzték ki.

 

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom