Mintha a Kisjézus sem egészen hagyományos és tipikus családi körülmények között született volna

Lendvai Ildikó 2021. március 23. 19:51 2021. márc. 23. 19:51

Lehet, hogy csak nekem furcsa, ha egy kormánytag levelét a templomban, misén olvassák fel.

Jó, tudom, Jézus azt mondta, „Adjátok meg a császárnak, ami a császáré, és Istennek, ami az Istené", de arról nem volt szó, hogy egyazon helyszínen. A templom jobb helyeken nem a császáré. Persze császára válogatja, mire van igény.

Most volt igény. Ferenc pápa meghirdette a családok évét, ezt nálunk Szent József napján nyitotta meg Erdő Péter ünnepi szentmisével. Itt olvasták fel a családügyi miniszter asszony üzenetét. Ebből tudtam meg, hogy a család most aztán végveszélyben van, az ég tudja, miféle ördögi hatalmak esküdtek ellene. Halálra rémített: „romboló erők dolgoznak azon, hogy a családokat szétszakítsák, a közösségeket tönkretegyék, a fiatalokat eltántorítsák a gyermekvállalástól." Fogalmam sincs, kik ezek, és miért teszik, de azonnal hagyják abba!

Bár az is lehet, hogy a miniszter asszony félreért valamit. Valaki abba a tévedésbe ejthette, hogy a világban csak előre meghatározott számú szeretetkapcsolat létezhet. Ezért ha vannak, akik például élettársi kapcsolatban élnek (akár a több százezernyi különnemű élettárs, akár az azonos neműek), vagy egyedül nevelnek gyereket, akkor kevesebben köthetnek hagyományos házasságot, mert ezek a nem hagyományosak elfoglalják a helyeket.

Szólni kéne neki, hogy nem így van. Ez nem olyan, mint a focimeccs, ahol valakinek le kell jönnie a pályáról ahhoz, hogy egy másik játékos beállhasson. Vagy mint a NER-elit zárt köre: hogy Mészáros bejusson, ahhoz Simicskának ki kellett esnie. Annyi gyönyörű hagyományos keresztény családot lehet alapítani, ahányat csak akarnak, ezt nem zavarják meg az élettársak vagy az egyszülős családok. Sosem láttam még a sötétben lopakodó gonosz élettársakat, akik azon munkálkodnak, hogy az éj leple alatt, sátáni kacaj kíséretében szétszakítsanak, tönkretegyenek és eltántorítsanak.

És igazán nem akarok beleszólni, de mintha a Kisjézus sem egészen hagyományos és tipikus családi körülmények között született volna.