Molnár Zsolt: Horn Gyula ütötte ki az első téglát a berlini falból

HírKlikk 2023. november 9. 09:15 2023. nov. 9. 09:15

„Sokan vindikálják maguknak a jogot, hogy ők ütötték ki az első téglát a berlini falból, de azt gondolom, hogy azt valójában Horn Gyula és Alois Mock közös akciója tette meg, amely elindított egy lavinát, ami a határnyitáshoz és a berlini eseményekhez vezetett” – fogalmazta meg Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója a KlikkTV Mélyvíz rendkívüli adásában, amely a soproni határnál, a berlini fal egy odahelyezett darabja mellől jelentkezett a november 9-i évfordulóra tekintettel.

Az 1989-es év az a szabadság irányába vezető év volt. Okunk volt bizakodni. Ezzel szemben ma pár száz kilométerre ettől a határszakasztól a második világháborús hadszíntérre hasonlító jelenetek zajlanak Ukrajna területén, és sajnos újra éljük a 80-as éveket is abban az értelemben, hogy a hírek a közel-keleti konfliktusról szólnak, de a 30-40-es éveknek is van párhuzama a Nyugat-Európában felerősödő antiszemitizmus miatt – fogalmazott a politikus, majd kijelentette: „ezért attól tartok, hogy egy nehezebb korszak következik”. Sajnos a sajtó szempontjából is reménytelibbnek és szabadabbnak tűnik a mából nézve az 1989-es év – tette hozzá Molnár Zsolt.

 

 

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom