Momentum: küldjünk fegyvert a védekezéshez az ukránoknak

HírKlikk 2024. október 19. 17:50 2024. okt. 19. 17:50

Tompos Márton, a Momentum elnöke miután kiderült, hogy Észak-Korea 12 ezer katonát küld Ukrajnába az oroszok oldalán, közzé tette pártja követeléseit, többi közt azt is, hogy küldjünk fegyvert a védekezéshez az ukránoknak. 

A Momentum elnöke azt írta: „Észak-Korea 12 ezer katonát, többek között különleges alakulatokat küld Ukrajnába – nyilván a póráz végét fogó Kína hozzájárulásával. Ez szervezett, állami részvételt jelent a háborúban egy európai ország ellen észak-koreai részről, Peking támogatásával. Az amerikaiak érthető módon, vörös vonalat látnak, és a hírszerzési bizottság elnöke Bident azonnali lépésre szólítja fel” – szemlézte a hvg.hu Tompos posztját.

Hozzátettte: „Eközben itthon a kapitulációpárti kormány fegyver helyett fehér zászlót küldene Kijevbe. Hiába halt már meg több tucat kárpátaljai magyar a harcokban, a kormány Moszkvába és Pekingbe jár gazsulálni. Elég ebből!” 

  • A pártelnök ezután közzétette a Momentum követeléseit:
  • küldjünk fegyvert a védekezéshez az ukránoknak,
  • álljon le a kormány az EU-s segélycsomagok blokkolásával, „csak Oroszország veresége és Putyin bukása a járható út, ha békét akarunk Európában”, ezért a kormány limitálja a minimumra az orosz és kínai gazdasági kapcsolatokat, különös tekintettel a nyilvános eseményekre.

A hvg.hu is beszámolt arról, hogy a dél-koreai hírszerzés szerint Észak-Korea katonákat küldött az orosz-ukrán háborúba Oroszország oldalán harcolni. Korábban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is arról beszélt, hogy a saját hírszerzési információik szerint hamarosan észak-koreai katonák érkezhetnek a frontra. Az orosz hadsereg állítólag hamis útleveleket, orosz egyenruhát és fegyverzetet ad az embereknek, akiket különböző kelet-ázsiai népcsoportok tagjaiként állítanak be.

Ugyanakkor a dél-koreai védelmi miniszter helyettese, Kim Seon-ho szerint könnyen lehet, hogy Észak-Korea nem katonákat, hanem civileket küldött az ukrán frontra, akik helyben fogják megkapni a kiképzésüket – írta pénteken a Yonhap News Agency koreai hírügynökség.

Forrás: hvg.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom