Most Parragh ment neki Matolcsynak

HírKlikk 2023. október 2. 16:17 2023. okt. 2. 16:17

„Nem értenek hozzá” – ezt mondta Parragh László, a kamara elnöke, aki keményen kritizálta Matolcsy György jegybankelnököt a Világgazdaság konferenciáján.

Úgy fogalmazott, miután ők már időben látták az infláció megjelenését, ám a Magyar Nemzeti Bank ezt nem ismerte fel. Mint mondta, „csekély vigasz, hogy nem értenek hozzá”.

Parragh szerint „a kamara elsők között realizálta az infláció problémáját, őszintén sajnálom, hogy a jegybank ezt nem ismerte fel” – idézte a Világgazdaság a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökét, aki a korábbiaknál is keményebb üzeneteket fogalmazott meg a Magyar Nemzeti Banknak.

A kamara vezetője emlékeztetett rá, ők már 2019-ben felhívták erre a figyelmet, és már akkor látszott, hogy a probléma tartós.

Csekély vigasz, hogy nem értenek hozzá – fogalmazott Parragh, aki a jegybank veszteségtérítése kapcsán kritizálta a Magyar Nemzeti Bankot. Szerinte ezt a számlát valakinek ki kell majd fizetnie, még akkor is, ha most úgy tűnik, hogy ez már elúszott.

Parragh szerint a problémákat nem lehet ugyanazzal a gondolkodással megoldani, mint amellyel csinálták őket, de ugyanazokkal az emberekkel se – ezzel egyértelműen Matolcsy György jegybankelnök felelősségére utalt.

 

 

 

 

Forrás: Világgazdaság


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom