Moszkva ismét oroszbarát bábállamok szövetségébe akarja kényszeríteni Magyarországot

HírKlikk 2023. december 6. 16:05 2023. dec. 6. 16:05

Az orosz állami tv-ben arról fantáziáltak, hogy Oroszország ukrajnai győzelme esetén az Osztrák–Magyar Monarchia feltámasztása lenne a következő lépés.

Az oroszokkal barátságosnak tervezett bábállamba Ausztrián kívül csak a Szovjetunió korábbi vazallusait kényszerítenék bele.

Vlagyimir Szolovjov, a Kreml propaganda médiájának ismertebb alakja és annak azonosíthatatlan vendége a Rosszija 1 tévében vetette fel az ötletet, hogy az orosz hatóságok hozzanak létre egy új birodalmat Európában – írja az Index.

„Mi, mint egy katonai-tudományos társadalom, a győzelmünk után a jövő Európájára tekintünk előre. Vegyük sorba: van egy szép ország, Ausztria, látszólag semleges; ott van Szlovákia, ami azt mondta, kényelmetlenül érzi magát a háborúzó Ukrajna közelében, és igyekszik kimaradni a konfliktusból. Így van ezzel Magyarország is, illetve ott van még a volt Jugoszlávia is" – vetette fel a műsor egyik, meg nem nevezett vendége.

A „beszélő fej” üzenete szerint létre kell hozni egy semleges területet Közép-Európában, egy új Osztrák–Magyar Monarchiát. Putyin emberei szerint ez a terület Lengyelországtól a Földközi-tengerig, a Balkánig tartana, majd fontosnak érezték hangsúlyozni, hogy Oroszország nem intézne támadást a monarchia ellen.

Szolovjov külön hangsúlyozta, hogy a kétszázezer „ideiglenesen hazánkban állomásozó" orosz 1990-es eltakarodása után kábé harminc évvel ismét oroszok érkeznének Kelet-közép Európába „a terület megvédésére”.

Forrás: Index


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom