Moszkvában agyonlőtték az orosz katonai hírszerzés egyik magas rangú tisztjét

HírKlikk 2024. október 18. 14:05 2024. okt. 18. 14:05

Az orosz fővárosban merénylet áldozata lett a GRU egyik magas rangú tisztje, aki nemrég tért haza az ukrajnai háborúból. A 44 éves Nyikita Klenkovot, aki egy katonai egység helyettes vezetője is volt, közvetlen közelről lőtték le, amikor egy autóban ült.

Az MK moszkvai lap jelentése szerint a nyomozás fő irányvonala az, hogy a gyilkosság összefüggésbe hozható Klenkovnak az ukrajnai háborúban való részvételével – írja az Euronews.

A férfi a GRU 43292-es számú egységéhez tartozott, amely az orosz különleges műveleti erők kiképzőközpontjaként szolgál. A TASZSZ állami hírügynökség szerint csak egy héttel korábban tért vissza az ukrajnai frontvonalról.

Az orosz Nyomozó Bizottság közölte, hogy az incidens szerdán reggel 9 óra körül történt, amikor egy ismeretlen támadó legalább három lövést adott le egy helyi lakos által vezetett autó oldalablakára.

„Ennek következtében a férfi a helyszínen meghalt, míg az autó tovább haladt, amíg bele nem rohant a ház kerítésébe" – áll a közleményben, az áldozat megnevezése nélkül. A bizottság gyilkosság és illegális fegyvertartás miatt indított büntetőeljárást, és az indítékot is vizsgálja.

A gyilkosság kevesebb mint 20 perc autóútra volt a különleges műveleti erők kiképzőközpontjától. Szemtanúk látták, amint egy 2012-es Mitsubishi Outlander típusú gépkocsi elmenekül a helyszínről – jelentette a 112-es Telegram-csatorna.

Az egyelőre nem világos, hogy a támadást politikai indíttatású merényletnek szánták-e. Július 24-én a GRU egy másik tisztje a lábát vesztette el egy moszkvai autóbomba-merényletben, amelynek célpontja egy Toyota Land Cruiser volt, a robbanásban megsérült a felesége is. Kijev tagadta, hogy köze lenne a támadáshoz.

Forrás: Euronews


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom