MSZP: 500 ezer forintot és száz százalékos táppénzt a szociális dolgozóknak!

HírKlikk 2021. március 3. 12:35 2021. márc. 3. 12:35

Ötszázezer forint egyszeri támogatást és száz százalékos táppénzt követelt a szociális ágazatban dolgozóknak az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke szerdán.

Korózs Lajos az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón elmondta, az ötszázezer forint ugyanúgy jár a szociális dolgozóknak, mint korábban a rendőröknek és az egészségügyben dolgozóknak járt.

Hozzátette: a száz százalékos táppénznek automatikusan kell járnia azoknak a dolgozóknak, akik a saját maguk és a családjuk egészségét is kockáztatják, hogy ellássák szeretteinket.

Elmondta, a koronavírus-járvány alatt az ágazatban 12 szociális munkás halt meg, miközben a járvány idején a család- és gyermekjóléti szolgálatok 936 ezer alkalommal nyújtottak szociális szolgáltatást a rászorulóknak.

Korózs Lajos közölte, az MSZP többször is benyújtotta az Országgyűlésnek az ötszázezer forint biztosítására, illetve a táppénzre vonatkozó javaslatokat, de a fideszes többség leszavazta azt. Most itt az ideje, hogy elgondolkozzanak.

Forrás: MTI