MSZP: az Orbán által belengetett munkáshitellel is a bankok gazdagodnak majd

HírKlikk 2024. október 15. 09:55 2024. okt. 15. 09:55

A Fidesz-KDNP vasárnapi kihelyezett frakcióülésén Orbán Viktor miniszterelnök új gazdasági reformjavaslatokkal állt elő. Sajtóértesülések szerint a kormánypárt esztergomi összejövetelén az akcióprogram részeként a megfizethető lakhatás, az elérhető egymilliós átlagjövedelem, a kisvállalkozásoknak történő tőkejuttatás, valamint a munkáshitel került szóba – emlékeztet közleményében Komjáthi Imre országgyűlési képviselő.

Az MSZP szerint a kormánypárt akcióterve nem más, mint egy beismerő vallomás. A jelenleg kialakult válságért ugyanis a kormány a felelős, az MSZP pedig már évek óta hangoztatja, hogy van megoldás a felmerült problémákra. Ráadásul a kormányfő által belengetett munkáshitellel várhatóan főleg a bankok gazdagodnak majd, a Fidesznek ezzel szemben inkább a dolgozókat kellene támogatnia – húzza alá Komjáthi Imre.

Az MSZP szerint a lakásínségre az állami bérlakás-építési program lehet a megoldás. Ugyanígy már rég realitás lehetne a munkavállalók számára az egymilliós átlagjövedelem, ha a kormány megfogadta volna az MSZP szakpolitikusai által kidolgozott javaslatcsomagot és csökkentették volna a munkát terhelő adókat, továbbá több levegőhöz juttatták volna a kisvállalkozásokat.

Az MSZP évek óta hangoztatja, hogy a kormánynak igazi partnerként kellene tekintenie a szakszervezetekre. Nem a külföldi nagytőkével, hanem a magyar munkavállalókkal kellene stratégiai partnerséget kötni!

Forrás: MTI-OS


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom