MSZP: elég a bankok nyerészkedéséből

HírKlikk 2024. október 18. 11:00 2024. okt. 18. 11:00

Az emberek teljesen jogosan nem akarnak fizetni a saját pénzükért. Mi, magyar szocialisták, felhangosítjuk azok hangját, akiknek más nem segít, mi azoknak is segítséget nyújtunk, akik nem a kormány kegyeltjei. Ezért javasoljuk a Parlamentben, hogy igazítsák a díjmentes készpénzfelvételt a mindenkori minimálbér összegéhez – írja közleményében Komjáthi Imre.

Az MSZP országgyűlési képviselője azt írja, kimentek az utcára, hogy megkérdezzék az emberektől, miként vélekednek arról, hogy a saját fizetésükért, nyugdíjukért is extra költségeket kell fizetni. Komjáthi szerint a magyarok üzenete pedig egyöntetű és egyértelmű: a bankok így is sokat nyerészkednek az embereken, felháborító, hogy még a keményen megkeresett fizetésért vagy a jól megérdemelt nyugdíjért is fizetni kell.

Mint írja, a Magyar Szocialista Párt meghallja az emberek hangját, ezért kezdeményezték törvénymódosító javaslattal azt, hogy a már egy évtizede változatlan összegben limitált ingyenes készpénzfelvétel mértéke a jövőben automatikusan emelkedjen a minimálbér összegével.

„A legnagyobb válságok idején, amikor családok milliói veszítették el munkahelyüket, otthonukat, megélhetésüket, a bankok akkor is csak nyerészkedtek, a válságot okozó bankvezéreket pedig megjutalmazták. Mi pont ezért nem ejtünk könnyet, ha a hatalmas profitot zsebre vágó bankok elesnek bevételük egy részétől. Az emberek teljesen jogosan vannak azon az állásponton: ne kelljen fizetni a saját pénzükért!" – írja az MSZP politikusa.

Forrás: MTI-OS


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom