MTK szurkolókat ért antiszemita támadás Dorogon

HírKlikk 2019. augusztus 15. 12:46 2019. aug. 15. 12:46

Nem indított vizsgálatot a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a vasárnap rendezett Dorog-MTK (0-4) NB II-es mérkőzésen történtek miatt.

A találkozón a dorogi szurkolók mintegy száz tagú csoportja a mérkőzés alatt többször antiszemita rigmusokkal provokálta a fővárosi csapat drukkereit. A hazai szurkolók ezen kívül különböző tárgyakkal dobálták a vendégcsapat rajongóit. A helyi biztonsági őrök arra kérték a vendégszurkolókat, hogy ne reagáljanak, semmit, nehogy nagyobb botrány legyen - írja a Népszava.

Mindebből semmit sem vett észre Oláh Gábor, a találkozó játékvezetője, de a jelek szerint nem érzékelte a rendbontást az MLSZ ellenőre sem, a meccs ugyanis nem szakadt félbe. Nemzetközi előírás, hogy antiszemita rigmusoknál meg kell állítani a játékot, a folytatás előtt figyelmeztetni kell a szurkolókat, ha ez nem segít, akkor le kell fújni a mérkőzést, a sportági szövetségnek pedig kötelessége vizsgálatot indítani. 

A lap hétfőn megkereste az MLSZ-t, ahol kedden türelmet kértek és későbbre ígértek választ, ami szerda estig nem érkezett meg. Érdeklődtek az MTK-nál is, hogy a klub, amely kiállt a Honvéd mellett a Craiova elleni idegenbeli Európa-liga-találkozón történt botrányos események után, megteszi-e ugyanezt saját szurkolói érdekében is, akiket olyan antiszemita verbális támadás ért Dorogon, amire már évek óta nem volt példa a magyar futballban. 

A fővárosi klub szerda estig nem reagált, közleményt sem adott ki, ahogy a dorogi klub sem kért bocsánatot a vállalhatatlan események miatt, és nem is határolódott el "zsidózó" szurkolóitól.

Forrás: Népszava