Müller Cecília: egyetlen vidéki település sem gondolhatja magáról, hogy nem érhet oda a járvány

HírKlikk 2020. április 1. 13:27 2020. ápr. 1. 13:27

Mindenki ki van téve annak, hogy megfertőzi a koronavírus, a fiatalok sem kivételek – jelentette ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai, online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília azt mondta: az ország minden megyéjében jelen van a vírus. A sűrűn lakott területeken, így Budapesten és Pest megyében magasabbak az esetszámok, de egyetlen vidéki település sem gondolhatja magáról, hogy nem érhet oda a járvány – emelte ki.

Nem nő ugrásszerűen a fertőzött emberek száma Magyarországon, az emelkedés mértéke egyenletes, és ez biztató – hangoztatta. Továbbra is igaz, hogy a fertőzöttek a szoros környezetükben élő egy-két embernek adják át a betegséget.

Magyarországon nem látható olyan exponenciális növekedés a fertőzöttek számában, amilyet néhány környező államban tapasztaltak, és ez valószínűleg a bevezetett intézkedéseknek köszönhető – tette hozzá.

Az országos tisztifőorvos közölte, hogy az eddig a koronavírus-fertőzés következtében elhunyt 20 ember átlagéletkora 73 év, közülük 12-en férfiak és 8-an nők.

Forrás: MTI