Múltmásító Kft.

Föld S. Péter 2019. november 1. 06:50 2019. nov. 1. 06:50

Orbán Viktor a 2010-es választások előtt más országot ígért a magyaroknak. Azt mondta, hogy a választás másnapján olyan országban ébredünk, amelyre rá sem ismerünk. Kivételesen igazat mondott: 2010 óta nem Magyarországon, hanem Másországban élünk.

Akkor még csak a jelenről és a jövőről beszélt Orbán, a múltról szó sem esett. Azóta kiderült, hogy semmi sem változik olyan gyorsan, mint a múlt. Folyamatosan és egyre gyorsabb ütemben, csak kapkodjuk a fejünket, nehogy lemaradjunk néhány brosúrával. Lám, Nagy Imrét és 1956 valódi hőseit is milyen szépen eltüntették a történelmi tablókról és a közterekről.

Utólag minden megmásítható. Szó, szöveg, történelem, bármi. A hazaárulóból hős lesz, a barátból gonosz összeesküvő, ellenség, az üldözőből üldözött. A múltmásítók a nemzet kihagyó emlékezetére utaznak. Ha valaki, ők tudják, hogy milyen a magyar ember. A magyar ember karakán és nem lesz gyarmat, viszont bármit képes elfelejteni. Ha megkérdeznék a magyar embert (nem kérdezi a kutya sem), arra sem emlékezne, melyik volt az a párt, amelynek képviselői az Antall kormány idején kivonultak a parlamentből, amikor bejelentették a Trianon emléknapot.

Hogy kik voltak azok, akik zajos hisztériát csaptak, amikor az akkori kereszténydemokraták valamelyike szólásra emelkedett. Kik voltak azok, akik térdre, csuhások! és térdre, imához! bekiabálásokkal botránkoztatták meg a többieket.

Ha lenne ma Magyarországon közszolgálati újságírás, és nem csak mikrofontartó állványokat engednének a Belső Párt tagjainak közelébe, akkor valamelyik sajtómunkás már rég megkérdezte volna ezeket a tisztességtelenségben megőszült, nagyon középkorú hölgyeket és főleg urakat: mikor méltóztattak kegyelmetek igazat mondani? Akkor, vagy most?

A helyes válasz: sem akkor, sem most.

A Belső Párt tagjai korábban mindenről másként gondolkodtak: gazdaságról, kultúráról, versenyről és vallásról. Keletről és nyugatról.

Emlékszünk még: Keletről jön a gáz, Nyugatról a szabadság.

Talán csak a hatalom és a pénz iránt érzett lojalitásuk nem változott.

Ma tényleg más országban élünk, mint kilenc évvel ezelőtt. Más lett a jelenünk, a jövőnk is megváltozott. Jelenleg a múltunk megmásításán munkálkodnak a legkisebb magyar vezetésével.