Nacsa Lőrinc: Brüsszel önző, közönyös világ felé akar bennünket terelni

HírKlikk 2023. november 25. 18:28 2023. nov. 25. 18:28

A világban ma káosz van, járványok, háború, migráció veszélyezteti a fiatalok jövőjét, a brüsszeli vezetés pedig az emberek feje fölött akar döntéseket hozni - mondta az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) szombati küldöttgyűlésén, Budapesten, Nacsa Lőrinc, az IKSZ elnöke.

A KDNP frakcióvezető-helyettese hangsúlyozta: az európai mainstream politika nem a családalapítás, a vállalkozóvá válás, a munkavállalás vagy a továbbtanulás segítésével foglalkozik, hanem olyasmivel, ami nem a dolga lenne. "Jogunk van dühösnek lenni, mert támadják az értékeket, és próbálják ellopni a jövőnket" - jelentette ki, hozzátéve: ezt a dühöt cselekvéssé kell formálni.

"Az Európai Unió nem Brüsszelben van, hanem Budapesten, Varsóban, Rómában, a kistelepüléseken, vidéken és az európai polgárok szívében-lelkében. De a brüsszeli bürokrácia nem az európai polgárok szempontjait akarja figyelembe venni, hanem valami egészen mást" - magyarázta. Hozzátette: "önző, közönyös világ felé akarnak bennünket terelni", erre pedig csak a közösségépítés és az egymásért való kiállás lehet a válasz. "Az erőnk a bajtársiasságban, a közösségben van. Ha összekapaszkodunk, ismét nagy győzelmeket arathatunk" - jelentette ki Nacsa Lőrinc.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom