Nagy Bandó: A vádlott a szabad rablás

Németh Péter 2019. október 13. 12:58 2019. okt. 13. 12:58

„Ha eléd tesznek egy gyönyörű, vízcseppektől csillogó gyümölcsökkel teli tálat, és a tál szélén észreveszel egy csipetnyi szart, az egésztől elmegy a kedved” – így jellemezte Nagy Bandó András Királyhegyi Pál után szabadon a mai magyar demokráciát abban az interjúban, amelyet az önkormányzati választások kapcsán adott a Hírklikknek.

Mennyiben lepett meg a mostani kampány magánéletbe vájkáló fordulata?

Akit Magyarországon manapság bármi is meglep, az most érkezett vissza egy holdutazásról.

Mennyiben határozza meg ez az új irány a jövő kampányait, illetve óvatosabbá teszi-e a politikusokat?

Még jóval a Clinton-Lewinsky affér előtt gondoltam először arra, hogy lehet, Amerikában egy politikusnak már nem is kell hűséget ígérnie a házastársának, anélkül is betartatják vele az ellenzékiek, főképp az oknyomozók. Aztán Monica kiénekelte a saját szájából a sajtot. Ezeknek nem óvatosabbnak, hanem tisztességesebbnek kéne lenniük. A bankrabló lehet óvatos, attól még nem lesz tisztességes.

Mi a fontosabb, és mi az, ami hat az emberekre: a szexuális tartalom, vagy a Borkai-ügy mögött felsejlő korrupciós összefonódások tömege?

Mint azt itt megírtam (Irány az urna! c. publicisztikámban), én a magánéletben vájkálást "másodrendű vádlottként" kezelem. Az "elsőrendű" mindaz a gyalázat, ami a "teljes körű szolgáltatást" biztosítja: a SZABAD RABLÁS, az EU-s támogatást kapó lányok az első, és akármelyik éjszakájához való joguk, a mi közös kasszánkból repülőzés, yachtozás, drogozás, piálás, szexelés. Az apáknak nem azt nem bocsájtják meg a fiúk, hogy kupiba jártak, hanem hogy elhordták a család pénzét.

Megrengeti-e ez az ügy a kormánypártot?

Én már Orwell 1984-ére hivatkozva jósolgattam 1980 körül, hogy egy ilyen hazugságokból és gazságokból összefércelt, vérrel batikolt zászlóanyag, mint a Szovjetunió, nem bírhatja sokáig, és csöppet sem lepett meg a szétfoszlása. Orbanisztán ugyanilyen fércelt gólem, az a csoda, hogy az EU-ban megtűrik Magyarországot, pontosabban az országunkat és nemzetünket "képviselő" Orbánt. Hogy milyennek látom ezt a demokráciát Patyomkinező struktúrát az EU-ban, a fejlett demokráciát képviselő országok között? Királyhegyi Pali bácsi történetével válaszolok: ha eléd tesznek egy gyönyörű, vízcseppektől csillogó gyümölcsökkel teli tálat, és a tál szélén észreveszel egy csipetnyi szart, az egésztől elmegy a kedved.