Nagy Blanka jogi útra tereli a szoknyaügyet

Nagy András 2019. április 17. 13:41 2019. ápr. 17. 13:41

Várhatóan feljelentést tesz Nagy Blanka a szoknyája alá befotózó, magát újságírónak mondó kormánypárti propagandista ellen – tudtuk meg.

A törvényi tényállás pontos értékelését követően minden bizonnyal beperli Nagy Blanka Pilhál Tamást, illetve a PestiSrácok szerkesztőségét. A kormánypárti portál munkatársa vasárnap egy olyan fotót posztolt a Facebook-oldalára, amely a diáklány szoknyája alá enged betekintést. A Demokratikus Koalíció hétvégi kampánynyitó rendezvényén készült mellé Pilhál azt írta ki, hogy „Trágárka villant – A magyar Sharon Stone, avagy Elemi ösztön a Szemkilövető pártban.”

A minimum etikátlan, de leginkább gusztustalan szoknyavadász poszt az elmúlt napokban nagy port kavart a médiában, a reakciók között a magát keresztény-konzervatívnak tartó kormánypárti sajtó morális állapotának felemlegetésén túl a történtek jogi értelmezése is előtérbe került.

A DK például törvénymódosítást kezdeményezett az ügyben. Nagy Blanka ügyvédjétől pedig a Hírklikk úgy értesült, hogy minden bizonnyal feljelentést fognak tenni, illetve ún. képmás pert fognak kezdeményezni a kiskunfélegyházi gimnazista lány személyiségi jogainak megsértése miatt.

Szintén Litresits Andrástól tudjuk, hogy tegnap a kormánypárti publicista Bayer Zsolt ellen tett feljelentése alapján indult büntetőeljárást a Pesti Központi Kerületi Bíróság megszüntette, mert nem jogerős végzése szerint nem követett el becsületsértést azzal, hogy januárban lényegében lekreténezte Nagy Blankát az akkor még az Echo TV-n futó Bayer-showban. (Ez annak fényében érdekes, hogy Bayer épp a napokban vesztett egy személyiségi jogi pert Vona Gábor ellen, amiben a bíróság azt mondta ki, hogy nem nevezhette volna 2016 decemberében gecinek és szarnak a volt Jobbik-elnököt.)

További hír, hogy jövő héten kedden Nagy Blanka a Budaörsi Járásbíróságon személyesen fog találkozni Bencsik Andrással. A Demokrata című hetilap főszerkesztője korábban szintén nem éppen finom, polgári stílusban beszélt Nagy Blankáról: lényegében egy útszéli ribanchoz hasonlította az érettségire készülő diáklányt.