Nagy változást vezettek be a SZÉP-kártyáknál

HírKlikk 2024. május 25. 12:26 2024. máj. 25. 12:26

A cafeteria elem érintésmentes fizetéssel is egyre több helyen elérhető: már közel 6000 elfogadóhely esetén a K&H SZÉP kártya digitálisan is használható. A bank ugyanis lehetővé tette a juttatás innovatív, plasztikkártya nélküli használatát is.

A K&H legfrissebb összesítésében emlékeztet: az anno még papíralapú étkezési utalvánnyal indult cafeteria elem mára felzárkózott a bankkártyás fizetésekhez, akár a digitális fizetési lehetőséget, akár a használat gyakoriságát vagy a költés mértékét nézzük. A K&H SZÉP kártya adatok alapján ugyanis az elmúlt 12 hónap legnagyobb költése több mint 2,8 millió forint, míg az egy napon belüli maximum tranzakciószám 21 darab volt ugyanazzal a kártyával – írja a Pénzcentrum.

Az év első négy hónapjának eredményei alapján a hideg élelmiszervásárlás lehetőségének megszűnése egyértelműen mérsékelte a K&H SZÉP kártya forgalmat: az eddigi adatok szerint öt százalékkal csökkent a költés a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva. Ezzel egyidejűleg azonban az is látható, hogy a kártyabirtokosok nagyobb keretből gazdálkodhatnak, ugyanis a K&H SZÉP kártyára jóváírt összeg 14 százalékkal emelkedett az elmúlt négy hónapban a tavalyi hasonló időszakhoz képest. 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom