Szavazás után megtámadta a saját elfogadott javaslatát a fideszes polgármester

HírKlikk 2020. augusztus 12. 12:11 2020. aug. 12. 12:11

Furcsa zavart észleltünk az önkormányzati rendszerben, amit mindenképpen tisztázni szükséges – írja kedd esti Facebook-posztjában Bomba Gábor, az Éljen Szekszárd Egyesület vezetője.

A posztban, amelyre a 24.hu bukkant, azt írta, a helyi televízió arról számolt be, hogy a szervezeti és működési szabályzat módosításának álcázva, példátlan pluszjuttatást szavaztak meg maguknak a képviselők, de ezt nem az Éljen Szekszárd frakció tűzte napirendre, hanem Ács Rezső fideszes polgármester neve alatt kapták meg a hivataltól az előterjesztést.

Ők ezt a legutóbbi ülésen megszavazták, mert az értelmezésükben csak egy formai szabályozás átvezetése történt. Aztán itt jön a csavar a történetben, ugyanis a polgármester a közösségi médiában már tiltakozott, levelet írt a közgyűlésnek, amiben közölte, hogy az általa benyújtott és elfogadott előterjesztés sérti az önkormányzat érdekeit, ezért azt nem hajtja végre, hanem ismételten napirendre tűzi a kérdést egy újabb rendkívüli közgyűlésen.

Az önkormányzattól ma meg is kaptuk a levelet, amelyben a frakcióvezetők egyeztetését kérik a közgyűlés időpontjára vonatkozóan. Máté Péter, a Fidesz frakcióvezetője már vissza is jelzett, hogy nekik ezen a héten és a jövő héten is bármelyik nap megfelel – magyarázta Bomba Gábor.

Leszögezte az Éljen Szekszárd frakciónak teljesen mindegy, hogy az SZMSZ tartalmazza-e a szóban forgó szabályozást a képviselők munkáltatójának járó térítéssel kapcsolatban vagy sem, több pénz nem kerül a zsebükbe.

A helyi televíziótól pedig ezzel egyidőben sajtó helyreigazítást kérünk, mivel anyagukban úgy állították be a döntést, mintha a mi kezdeményezésünkre szavaztunk volna valamiféle extra juttatásról. Mint fentebb ezt részletesen kifejtettem, ez hazugság. Remélem, a televízió eleget tesz közszolgálati kötelezettségeinek is, és megkérdezi a polgármestert arról, miért tartja elfogadhatatlannak a saját előterjesztését, már, ha valóban a polgármesterünk intézkedik, és nem valaki a távollétében – zárta a bejegyzést.

Forrás: 24.hu