Nagyon sok országban már betiltották a TikTokot

HírKlikk 2024. május 5. 05:30 2024. máj. 5. 05:30

A TikTok az amerikai hatóságok célkeresztjében van: egy új jogszabály országos betiltással fenyegeti, ha a kínai székhelyű anyavállalat meg nem válik ottani eszközeitől. Ez lenne az eddigi legnagyobb csapás a népszerű videómegosztó alkalmazásra, amely már világszerte számos korlátozással szembesült.

A TikTokot már több országban betiltották, és még több helyen tiltották le a kormányhivatalok eszközeiről, mert úgy vélik, hogy az alkalmazás adatvédelmi és kiberbiztonsági aggályokat vet fel – írja a Szabad Európa.

Ezek a félelmek tükröződnek az Egyesült Államok törvénytervezetében, amelyben kicsúcsosodtak a Washingtonban régóta létező kétpárti aggályok arról, hogy Kína kommunista vezetői az amerikai felhasználók adatainak átadására kényszeríthetik az alkalmazás tulajdonosát, a ByteDance-et, illetve befolyásolhatják az amerikaiakat bizonyos tartalmak háttérbe szorításával vagy népszerűsítésével. A TikTok régóta kitart amellett, hogy nem oszt meg adatokat a kínai kormánnyal, vezérigazgatója pedig felvette a kesztyűt, és megfogadta, hogy visszavág.

A portál felsorolja azokat az országokat, ahol részleges vagy teljes tilalom alatt áll a TikTok és azt is ismerteti, hogy hol mit tiltottak be. 

Forrás: Szabad Európa