Navracsics: adottak a feltételek a központi és a helyi hatalom szövetségéhez

HírKlikk 2024. szeptember 30. 20:00 2024. szept. 30. 20:00

A demokratikusan választott önkormányzatok rendszerében 35 év alatt megteremtődtek a feltételei egy olyan felfogásnak, hogy a központi hatalom és a helyi hatalom szövetségese legyen egymásnak – hangsúlyozta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter Székesfehérváron, a helyi önkormányzatok napja alkalmából rendezett hétfői ünnepségen.

Navracsics Tibor emlékeztetett arra, hogy egy emberöltő telt el a rendszerváltoztatás óta, és az eltelt idő jól mutatja, hogy milyen óriási utat tett meg az önkormányzati rendszer.

Úgy fogalmazott: „ahogy haladtunk előre az időben, nagyon sokat csiszolódott az önkormányzatokkal kapcsolatos felfogás, a működésükről alkotott elképzelés és a központi kormányzatok viszonyulása is az önkormányzatokhoz”.

Hozzátette: a központi és a helyi hatalom érdekei sok esetben eltérőek ugyan, de van olyan közös cél, amely minden érdekellentétet felold: a közjó szolgálata.

A miniszter szerint a közigazgatásban dolgozók mindannyian arra szerződtek, hogy a közjót szolgálják.

Forrás: MTI/Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom