„Ne csináljon úgy a kormány, mintha ajándékot adna"

HírKlikk 2020. április 4. 14:55 2020. ápr. 4. 14:55

Ötvenszázalékos béremelést, valamint a „luxusberuházások" leállítását követeli az LMP országgyűlési képviselője. Csárdi Antal szombati online sajtótájékoztatóján –reagálva Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentéseire – döbbenetesnek nevezte, hogy az önkormányzatok gépjárműadó-elvonásra számíthatnak.

 A politikus helyes döntésnek ítélte az egészségügyi dolgozók 500 ezer forintos pluszjuttatását, szerinte azonban „nincs rendben, hogy úgy csinál a kormány, mintha ajándékot adna". Pártja ezért azt kéri, hogy a kabinet 50 százalékkal növelje az ágazatban dolgozók bérét, amelyre megítélésük szerint, megvan a fedezet a büdzsében.

Az önkormányzatok a védekezés frontvonalában vannak – mutatott rá a képviselő –, feladatuk az idős-ellátás, az otthon tartózkodó betegek és a karanténban lévők ellátása is. Megszorítások helyett, ezért támogatni kell az önkormányzatokat, forrásokkal és védőfelszerelésekkel egyaránt – tette hozzá.

„Se helye, se ideje a luxusberuházásoknak" – folytatta, és azok leállítását követelte. Példaként a Liget Budapest projektet említette és a Hungaroring Zrt. milliárdos támogatását, megjegyezve: a sort hosszasan folytathatná. Szerinte ezek költségeit a védekezésre kellene fordítani.

Kijelentette: mind az önkormányzatok, mind az ellenzéki pártok partnerek a hatékony védekezésben, a források alapját azonban ehhez a kormány tudja megteremteni.

Forrás: MTI/Hírklikk