Négy holttestet találtak az elsüllyedt luxus jacht roncsában

HírKlikk 2024. augusztus 21. 19:00 2024. aug. 21. 19:00

Az olasz lapok szerint a halottak között van Mike Lynch brit techmilliárdos és Jonathan Bloomer, a Morgan Stanley International Bank elnöke.

Négy holttestet találtak az olasz búvárok az elsüllyedt szuperjacht, a Bayesian hajóroncsában – számolt be a Sky News.

The Telegraph Szicília polgári védelmi főigazgatójára hivatkozva azt írja, Mike Lynch brit technológiai vállalkozó és lánya, Hannah holttestét is megtalálták. A La Repubblica úgy tudja, a másik két holttest Jonathan Bloomeré, a Morgan Stanley International Bank elnökéé és Chris Morvillo amerikai ügyvédé – vette észre a hvg.hu.

A Bayesian egy hétfői viharban süllyedt el Szicília közelében. A baleset után tizenöt embert élve mentettek ki a tengerből, a hajó séfjének, Recaldo Thomasnak a holttestét pedig szerdán reggel emelték ki a vízből. A búvárok két eltűnt utast keresnek még.

A hajótörés ügyében nyomozást indító Termini Imerese-i ügyészség szerdán arról számolt be, hogy kedden késő estig hallgatták ki a Bayesian kapitányát, James Catfieldet annak érdekében, hogy rekonstruálni tudják a baleset fázisait, és a nyomozás szempontjából hasznos információkhoz jussanak.

Forrás: hvg.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom