Négy százalékkal emelkedhet a minimálbér

HírKlikk 2021. január 20. 16:42 2021. jan. 20. 16:42

A versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fórumának szerdai ülésén a három szakszervezeti szövetségből egy, a Munkástanácsok elfogadta a munkaadók javaslatát, ez alapján, nagy eséllyel, négy százalékkal emelkedik idén a minimálbér.

hvg.hu értesült arról, hogy egy szakszervezet elfogadta a munkaadók javaslatát, azonban a Liga Szakszervezetek, illetve a Magyar Szakszervezeti Szövetség továbbra is kitart az öt százalékos emelés mellett.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke, Kordás László arról számolt be, hogy ők végig ragaszkodtak az öt százalékos emeléshez, amíg a munkaadók a négy százalékhoz. Hozzátette, hogy szerinte a „kormány megint nem mondott semmit”.

Amennyiben a felek négy százalékos emelésben egyeznének meg, az azt jelentené, hogy a minimálbér 2021 februárjától bruttó 167 ezer 400, míg a garantált bérminimum bruttó 219 ezer forint lesz.

A portál szerint a tervezetet már szövegezik, aláírni leghamarabb pénteken fogják, a Liga Szakszervezetek, illetve a Magyar Szakszervezeti Szövetség ugyanis eddig kapott időt, hogy döntsön, hajlandó-e azt aláírni vagy sem.

Forrás: hvg.hu