Negyedszerre is elbukott a fideszes alpolgármester-jelölt Tiszavárkonyban

HírKlikk 2023. március 20. 07:00 2023. márc. 20. 07:00

Negyedszerre sem tudott alpolgármestert választani a múlt év nyarán rendezett időközi választás óta Tiszavárkony újonnan felállt képviselő-testülete. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei község polgármestere nem adja fel, várhatóan áprilisban újra előterjeszti jelöltjét.

Tiszavárkonyban 2022. július 3-án rendeztek időközi önkormányzati választást, miután a képviselő-testület feloszlatta magát. A polgármesteri tisztséget a függetlenként ismét rajthoz álló Hegedűs István nyerte meg, míg Bognárné Szabó Melinda, a Fidesz-KDNP jelöltje csak harmadik lett.

A július 14-én megtartott alakuló ülésen Hegedűs István a polgármester-jelöltséget elbukó, de a Fidesz-KDNP színeiben képviselői mandátumot szerző Bogárnét javasolta alpolgármesternek, ám a titkos szavazás eredménye három „igen" és három „nem" volt (egy képviselő hiányzott az ülésről), így nem született döntés.

Hasonló módon kudarcot vallott az előterjesztő polgármester szeptemberben és novemberben is, ekkor sem kapta meg a többséget Bognárné Szabó Melinda. A sorozatos kudarcok sem szegték kedvét a község első emberének, aki a március 16-i rendkívüli képviselő-testületi ülésen újra megpróbálta Bogárnét átnyomni, de három „igen" és négy „nem" szavazattal most sem sikerült neki.

Információk szerint a polgármester még egyszer neki fog futni az ügynek, áprilisban újra összehív egy rendkívüli ülést. Ha ott sem sikerül dönteniük, akkor a vármegyei kormányhivatal indít eljárást és hivatalból jelölik ki a település alpolgármesterét.

Forrás: Hírklikk