Nem a lopást kellene legalábbis fölfüggeszteni, a lopott pénzből valamit visszaadni..?

Gusztos István 2020. április 4. 21:14 2020. ápr. 4. 21:14

Azt mondja a kormány, hogy nem: most van itt az ideje az önkormányzatok és a politikai pártok gatyára vetkőztetésének.

Pedig szüneteltethetnék az egyházaknak nyújtott külön támogatásokat, leállíthatnák Mészáros Lőrincet, Tiborczot; lemondhatnának sportlétesítményekről, vasútról, akár Paksról stb.

De nem: összeszednek pénzeket innen is, onnan is – nem mellékesen úgy, hogy politikai ellenfeleiket taccsra teszik. És eközben arról továbbra sincs szó, hogyan segítenek a munka és jövedelem nélkül maradókon.

A politikai pártok nem népszerűek ebben az országban – a Fidesz nevet viselő szervezet sajnálatos kivételével. Hát akkor most itt az idő, itt a lehetőség, hogy üssenek rajtuk egyet. Nem érdekes, hogy a rájuk költött pénz népgazdasági szinten nagyon kevés; nem érdekes, hogy az ellenzék pártjainak napi működése lehetetlenül el – az a fő, hogy a Fidesz simán kibírja. Sőt: igazán előnyös helyzetbe kerül, különös tekintettel a 2022-es vagy éppen előrehozott választásokra. S még jobb, ha az „önző, pártpolitizáló” ellenzék miatt vissza kell táncolnia… Gengsztermódszer.

Nem beszélek most arról – isten ments, még a végén lecsuknak! –, hogy a Fidesz milyen módon juthat pénzhez, innen-onnan. Csak azt említem meg, hogy a párt tevékenységének jelentős részét tulajdonképpen egészen nyíltan a központi költségvetésből fedezi: például a Fidesz-propagandát gátlástalanul az országra öntő „közmédia” szolgálata révén. Terrormédiáját is eltérített közpénzekből üzemelteti – nagyrészt. S ahogy a náci ihletésű Soros-plakátokat eladták „kormányzati tájékoztatásnak”, közpénzből, az menni fog az elkövetkező „tájékoztatások” esetében is. Jogállamban sikkasztásnak vagy hűtlen kezelésnek nevezik az ilyesmit – megközelítés kérdése…

A lényeg: a járvány elleni védekezés ürügyén, a Fidesz egész gyalázatos propagandája közpénzből mehet, megy is, miközben az ellenzéki pártokat száraz kenyéren és vízen tartják…

A politikai pártok elleni támadás nyílt választási csalásnak értékelendő. Igazából nem újdonság ez, hiszen a médiaviszonyokban eddig is benne volt és van a csalás. Na de járvány idején támadni, ilyen alattomosan..!

És folytatódik az önkormányzatok, elsősorban a nagyvárosi, jórészt ellenzéki irányítású önkormányzatok megbüntetése is – bár az még kérdés, mit szólnak ehhez a kormánypárti települések. És pénzt vesznek el a multiktól, a bankoktól is – miközben a keresetek pótlásáról semmi hír… Nem baj, a multik és a bankok amúgy is népszerűtlenek..!

Mégis, fölvetem újra: nem kellene inkább – legalább átmenetileg – fölfüggeszteni a lopásokat, a csókosok, a strómanok támogatását, és visszaadni az elcsaklizott pénzek egy részét?

Elvégre járvány van…