Nem adja fel! – Komjáthi Imre tovább keresi Szijjártóék többmilliós szendvicseinek könyvelését

HírKlikk 2024. április 5. 16:00 2024. ápr. 5. 16:00

Komjáthi Imre országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke folytatja küzdelmét a minisztériumokkal, ugyanis a honvédelemért felelős tárca is elhárította a válaszadást annak kapcsán, hogy az MSZP társelnöke Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kairói útján elfogyasztott 5,5 millió forintos vacsorájáról kérdezte. A szocialista képviselő felkeres minden minisztériumot, valamint az adatvédelmi hatóságot is, hogy kiderüljön, hova könyvelték a sokmilliós étkezést.

„Szijjártó Péter 5,5 millió forintos szalámis szendvicseinek költségvetési forrása eltűnt, mint Damon Hill. A Honvédelmi Minisztériumban a szalámis szendvicsek költségvetési forrása olyan, mint Columbo felesége, mindenki hallott róla, csak épp senki nem látta” – viccelődött Komjáthi Imre, de rögtön hozzá is tette, a szóban forgó ügy egyáltalán nem vicc tárgya, hiszen az adófizetői forintok elköltéséről van szó.

Az MSZP országgyűlési képviselője felidézte, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter korábban egy TV-műsorban úgy fogalmazott a kairói repülőútján elfogyasztott 5,5 millió forintos vacsoráról – amely állítása szerint szalámis szendvics szokott lenni általában –, hogy „nem tudom, mit hova könyvelnek el”. Komjáthi Imre szerint ez elfogadhatatlan válasz, éppen ezért a Honvédelmi Minisztériumot is megkereste kérdéseivel, Szijjártó Péter ugyanis a Magyar Honvédség gépével utazott Kairóba. A szocialista politikus szerint kérdés, hogy ha valóban szalámis szendvicseket szolgáltak fel az úton, akkor ez miképp kerülhetett 5,5 millió forintba az adófizetők pénzéből, továbbá meg szeretné tudni, a Honvédelmi Minisztérium tervez-e vizsgálatot folytatni az ügyben.

A Honvédelmi Minisztérium válasza Komjáthi Imre kérdéseire azonban egy mondatban kimerült, ugyanis csupán annyit közöltek, a kérdéses üggyel kapcsolatban a tárca nem adatkezelő. 

Az MSZP társelnöke szerint elfogadhatatlan, hogy az adófizetők pénzének elköltéséről ilyen cinikus módon nyilatkozik a minisztérium. A következő időszakban ezért fel fogja keresni az összes minisztériumot, valamint Péterfalvi Attilát is, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökét, hogy fény derüljön arra, hova könyvelték a sokmilliós vacsorát és ki az adatkezelő az ügyben. 

„Várjuk a válaszokat, számoljanak el a pénzünkkel!” – zárta sajtótájékoztatóját Komjáthi Imre.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom