Nem áprilisi tréfa –, ma akarták felülirni az októberi választásokat

Lendvai Ildikó 2020. április 1. 18:50 2020. ápr. 1. 18:50

Nem indult viccnek, noha április elseje van. Semjén Zsolt javaslatot nyújtott be (istenem, létezhet-e olyan, amit Semjén nem hajlandó benyújtani?!), amely kicsavart volna az általunk választott polgármesterek kezéből minden hatalmat. Úgy látszik, túl sok köztük az ellenzéki. Innentől gyakorlatilag Orbán lett volna a polgármesterünk is. Hogy te nem őt választottad? Pech. Úgy kell neked, miért szavaztál ilyen rebellis módra..

A terv a veszélyhelyzetre hivatkozva – amely ugye korlátlan idejű lehet –, a polgármestereket akarta járomba fogni. Minden lépésüket a helyi Védelmi Bizottságnak kellett volna előzetesen jóváhagynia. A bizottságok elnöke és legtöbb tagja kormányhivatalnok.

Úgy látszik, ez még a fideszes polgármestereknek is sok volt. Gulyás pár óra múlva bejelentette: ezt a javaslatot visszavonják. Hogy Semjén blamálja magát, ezen senki sem fakad sírva. Erre tartják, ez a Semjén-szendvics: két bólogatás között egy blama.(Lásd még: vasárnapi boltzár)

Jelenleg viszont úgy fest: a benyújtott indítvány többi része marad. És az sem piskóta.
A tervezet elrabolná Budapesttől a Városligetet. Hiába ígérte meg a miniszterelnök, hogy úgy lesz, ahogy a budapestiek akarták, most „kiemelten közhasznú közérdekű beruházásnak" minősítenék a Városliget beépítését, amelybe a főváros nem szólhat bele. Kell a hely a Várban, kicsi a Karmelita. Érvénytelenítenék tehát azt a változtatási tilalmat, amit a közgyűlés kimondott.Tényleg, miért is lenne a budapestieknek közük saját városukhoz? Ők csak megtűrt ágyrajárók, a háziúr a kormány.

A javaslatnak érdekes címe van: „Egyes közigazgatási törvények módosításáról, valamint ingyenes vagyonjuttatásról". Nocsak – gondoltam. Talán a kormány ad valamit a szakadék szélén kapaszkodó családoknak, nyugdíjasoknak? Nehéz lenne megmondani, ma ki a legrászorultabb, kinek kellene valamit ingyenesen juttatni. De ők megtalálták! A Schmidt Mária-féle közalapítvány kap ingyen két értékes budai ingatlant, az Istenhegyi és a Határőr úton.Ezzel meg is van a minta a jövendő jogszabályaihoz: az elején jogelvonás (tőlünk), a végén ingyenes vagyonjuttatás (nekik)..

Nem tudom, nem kellene-e bevezetni az egészségügyieknek szóló 8 órai taps mellé mondjuk egy 7 órai fütyülést, sípolást a kormánynak. Ne dolgozzanak szegények ők se, annyit hiába!.