„Nem igaz, hogy mindenki ingyen hozzájut az influenza elleni védőoltáshoz"

HírKlikk 2020. október 27. 08:39 2020. okt. 27. 08:39

Az influenza elleni ingyenes oltóanyagról is volt szó az azonnali kérdések során hétfőn az Országgyűlésben.

Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő az ingyenes influenza elleni oltásról azt mondta, az egyszerűen nem igaz, hogy mindenkinek térítésmentesen jár. Azok kaphatják meg, akik mindenkit megelőzve be tudnak jelentkezni az oltásra a háziorvoshoz, vagy mindenkinél jobb kapcsolataik vannak.

Szerinte nem áll rendelkezésre annyi vakcina, amennyire az állampolgároknak szükségük lehet, és az is tudott, hogy nem lehet csak úgy gyártani, ahhoz fél év, egy év lenne szükséges. Lesz elég vakcina vagy nem lesz? – kérdezte a szocialista politikus.

Pogácsás Tibor belügyi államtitkár úgy reagált: a szocialisták hamis vádakat fogalmaznak meg videókban, a Facebookon, és nagyon furcsa, cinikus és visszatetsző, hogy eközben álhírekkel vádolják meg a kormányt.

Kiemelte: most kezdődik az influenza elleni védőoltás szezonja. Amikor lefutott és mindenki megkapta, akkor tessék reagálni – fogalmazott.

Hangsúlyozta: a tavaly igénybe vett oltóanyag kétszerese rendelkezésre áll, és a további mennyiség is elérhető lesz szükség esetén. Az oltóanyag kiszállítását biztosítják – tette hozzá.

Forrás: MTI