Nem indokolt a terrorfokozatot megemelni Magyarországon

HírKlikk 2023. október 17. 17:30 2023. okt. 17. 17:30

A terrorizmusra és a terrorcselekményekre vonatkozó információk alapján, nem indokolt a 2016. március 29. óta Magyarország területén hatályban lévő 3-as (közepes) terrorfokozat megváltoztatása – derült ki a Terrorellenes Koordinációs Bizottság közleményéből.

Az állandó tagok és meghívottak részvételével 2023. október 17-én teljes ülést tartott a Terrorellenes Koordinációs Bizottság (TKB) a Terrorelhárítási Központban (TEK). Hajdu János rendőr altábornagy, a TEK főigazgatója, mint a TKB elnöke a 2023. október 7-én Izraelt ért támadás, valamint a magányos elkövetők által Európában végrehajtott terrorcselekmények miatt kezdeményezte a tanácskozást.

A bizottság álláspontja szerint a rendvédelmi szervek műveleti, valamint partnerszolgálati együttműködése keretében a terrorizmusra és a terrorcselekményekre vonatkozó információk alapján nem indokolt a 2016. március 29. óta Magyarország területén hatályban lévő 3-as (közepes) terrorfokozat megváltoztatása, így annak hatályban tartására tett javaslatot a belügyminiszternek – írta a TBK közleményében.

Forrás: MTI-OS


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom