Nem indul újra az orvosi kamara elnökségéért Kincses Gyula

HírKlikk 2023. november 15. 06:40 2023. nov. 15. 06:40

Nem indul újra a Magyar Orvosi Kamara elnöki posztjáért a szervezet jelenlegi vezetője, Kincses Gyula, aki ezt a MOK Facebook oldalán jelentette be kedd este.

Úgy gondolom, hogy a kamara következő éveiben a folytonosságot biztosító, de új, dinamikus, a tagokhoz közelebb élő elnökre van szükség – indokolta döntését Kincses, aki ezután a nyugdíjas életbe tervez visszatérni.

A leköszönő elnök szerint a regnálása alatt a két legfontosabb célkitűzését elérte a szervezet, azaz kihozták az árnyékból, és a közélet és az egészségpolitika ismert és elismert szereplőjévé tették a MOK-ot. Úgy gondolja, hogy a szervezeti átalakításban értek el eredményeket, de ez a munka koránt sincs kész, és „a kötelező tagság eltörlése mélyrehatóbb és felgyorsított változásokat követel”.

A MOK-nak így jelenleg négy elnökjelöltje van: Álmos Péter, Böszörményi-Nagy Géza, Meglécz Katalin, Nagy Ákos.

A hvg.hu emlékeztet: az orvosi kamara és a minisztérium között 2023 elején elmérgesedett a viszony. A kormány azt követően döntött a MOK villámgyors ellehetetlenítéséről, hogy konfrontálódott vele az új ügyeleti rendszer bevezetése miatt, bár a valódi törésvonal a testület és a kormány között inkább az egészségügy rendszerszintű problémái mentén húzódik. A szervezet kisemmizése azzal függ össze, hogy a kamara arra kérte a tagságot, ne írják alá az új ügyeleti szerződéseket. 

Forrás: hvg.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom