Nem is izraeli, nem is az Ördög Ügyvédje, és nem is biztos, hogy elkapták

HírKlikk 2020. február 13. 09:00 2020. feb. 13. 09:00

Hét elfogatóparancs van érvényben Keserű Sándor (Izrael) ellen, aki magát ügyvédnek és magyar–izraeli kettős állampolgárnak mondja, egyben azt állítja, ő a Borkai-féle botrányt kirobbantó „Ördög Ügyvédje”.

A Magyar Nemzet szerint, azonban sem ügyvéd, sem izraeli állampolgár, sem az Ördög Ügyvédje néven elhíresült – Borkai Zsolt győri ex-polgármester bukását okozó – blogger nem lehet.

A kormánypárti portál ugyanis „illetékes forrásokból” arról értesült, hogy a 43 éves bűnöző nem kapta meg az izraeli állampolgárságot, és az ellene folyó büntetőeljárások során, jogi végzettsége is megkérdőjeleződött.

Keserűt egyébként testi sértésért, befolyással való üzérkedésért is elítélték, de szökésben van. Elfogatóparancsai számát tartási kötelezettség elmulasztásával is növelte. A lap szerint, terjednek olyan hírek, hogy Keserűt elfogták Izraelben, ám ennek ellentmond, hogy a férfi továbbra is szerepel a rendőrség körözési listáján.

Amikor tavaly Borkai Zsolt szexbotránya kirobbant, Keserű több videófelvétellel is jelentkezett a világhálón. Állítása szerint Izraelből, de a Magyar Nemzetnek több forrása is megerősítette, hogy nem ő a Borkai-botrány kirobbantója, viszont ezekben a videókban Polt Péter legfőbb ügyészt is elszámoltatással fenyegette.