Nem kapnak kárpótlást a kormánytól az önkormányzatok

HírKlikk 2020. november 22. 15:48 2020. nov. 22. 15:48

Nem kapnak támogatást az önkormányzatok az ingyenes parkolás miatt kiesett bevételek pótlására.

Mint ahogy már mi is beszámoltunk róla, az ingyenessé tett parkolás nagy bevételkiesés a kerületek önkormányzatainak. Budapest minden kerületének több, mint 100 millió forintos hiányt eredményez a döntést, de van, ahol ez az összeg eléri a 700 milliót.

A Napi.hu számol be arról, hogy emiatt a Demokratikus Koalíció képviselője, Oláh Lajos a Pénzügyminisztériumhoz fordult írásbeli kérdéssel. Arra vár választ, hogy a kormány az így eltűnt bevételeket valamilyen módon visszaadja-e a településeknek. Tállai András államtitkár válaszából viszont kiderül, hogy külön támogatást nem kaphatnak a városvezetések.

„A kormány elismeri a munkát, amit az önkormányzatok végeznek a településeken élők biztonságáért, ellátásáért. Szeretnénk emlékeztetni arra, hogy azon települések, amelyek akár a járvány okán, akár egyéb okból működési problémákkal küzdenek, igénybe vehetik az önkormányzatok rendkívüli támogatásához rendelkezésre álló forrásokat” közölte válaszában Tállai, aki szerint így az sehol sem fordulhat elő, hogy a járványhelyzet miatt ne láthassák el az önkormányzatok a kötelező feladataikat.

Forrás: Napi.hu