Nem kéne hülyének nézni a választókat!

Bánó András 2020. június 3. 06:09 2020. jún. 3. 06:09

„Ha ez így megy tovább, az ellenzéknek semmi esélye nem lesz 2022-ben” – így beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Török Gábor politológus. Nem szokott az ember politológusokkal vitatkozni, de most mégis ezt teszem.

Török Gábor azt is kijelentette, hogy a járvány alatt politikai értelemben „a kormány leiskolázta az ellenzéket”. Miben is? Mi volt a leiskolázás?

Csak nem az, hogy kétharmadával visszaélve, átvitte a felhatalmazási törvényt, és elérte, hogy dekrétumokkal irányíthassa az országot?

Csak nem az, hogy megnyomorítva anyagilag az ellenzéki pártokat, hatalmi szóval elvette költségvetésük 50 százalékát?

Csak nem az, hogy kivéreztette az önkormányzatokat, egyrészt a  gépjárműadó egy részének elvételével, és a bejelentéssel, hogy jövőre teljes egészében elvonja ezt a pénzt?

Csak nem az, hogy ingyenessé tette a parkolást, és ezzel újabb bevételtől fosztotta meg a nehéz helyzetben lévő önkormányzatokat?

Csak nem az, hogy Karácsony Gergelyt tette mindenért felelőssé, főként a Pesti úti idősotthon kapcsán, a főpolgármester ostorozása pedig most már odáig fajult, hogy Hollik István Fidesz-frakcióvezető a Deák téri késelésért is őt tette felelőssé?

Csak nem az, hogy a bankoknak lehetővé tették, hogy öt éven beül visszakapják a tőlük most „elvont” befizetést?

Csak nem az, hogy a befizetendő pénzt a költségvetés támogatása helyett, sportcélokra lehet majd fordítani?

Csak nem az számít leiskolázásnak, hogy egy tollvonással létrehozták a különleges gazdasági övezetek első fecskéjét, Gödöt, és az ellenzéki vezetésű városnak járó iparűzési adót a fideszes vezetésű megyei önkormányzathoz továbbították?

Azt mondta a műsorban Török Gábor, hogy a kormánynak van egy felépített mondanivalója. Bárkit megkérdezünk, mit akar a kormány, el tudja mondani. Az üzenetei következetesek, tudatosak, folyamatosan napirenden tartottak.

Csak nem az számít magától értetődő üzenetnek, hogy állandóan adatokat mondanak a fürkészek és portyázók által külföldről beszerzett áruk számáról, de, hogy ezek a repülőtérről hogyan jutnak el azokra a helyekre, ahol használni is lehetne őket, arról mélyen hallgatnak.

Csak nem az számít magától értetődő üzenetnek, hogy tíz évre titkosították a Budapest-Belgrád vasútvonal aktáit, és a költségeket annyira titkolják, hogy már a jövő évi költségvetésből is kikerültek a megvalósításra vonatkozó számok?

Csak nem az számít magától értetődő üzenetnek, hogy míg többször is megköszönték a Türk Tanácstól kapott segítséget, végig azt állították, hogy az unió egy centtel sem segít, s még most is, amikor horribilis ingyen pénzt kapunk Brüsszeltől, most is igyekeznek elhallgatni ezt az információt?

Csak nem az számít magától értetődő üzenetnek, hogy Mészáros Lőrincnek és oligarcha társainak, újabb tízmilliárdokat juttatnak a járvány ideje alatt, miközben emberek százezrei kerültek utcára, mert kirúgták őket?

Csak nem az számít magától értetődő üzenetnek, hogy a kormánynak van képe 13.havi nyugdíj-visszaépítésről beszélni, amikor csak jövő februárban akar egy heti nyugdíjösszeget adni a szépkorúaknak, akiknek most lenne szükségük megemelt anyagi forrásokra, hogy ne haljanak éhen.

Török Gáborral ellentétben, én azt gondolom, hogy nem kéne hülyének nézni a választókat! Ahogy tavaly októberben, 2022-ben is el tudják majd dönteni azok, akiket nem tud megvenni a hatalom, hogy hová húzzák be az X-et.