Nem igaz, hogy kitiltották Gyárfás Tamást a FINA-rendezvényekről

HírKlikk 2021. május 4. 20:58 2021. máj. 4. 20:58

„A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) Végrehajtó Bizottsága úgy döntött, hogy mindaddig felfüggeszti aktív részvételét a szövetség és a tagszövetségei által szervezett vízi sportrendezvényeken és találkozókon, amíg az Ön jogi helyzetét véglegesen nem tisztázza az illetékes magyar büntetőbíróság” – ezt tartalmazza a birtokunkba került levél, amelynek a címzettje Gyárfás Tamás. Szemben tehát több sajtóorgánumban megjelent hírrel, a FIN Gyárfást nem tiltotta ki ezekről a sporteseményekről, pusztán részvételét függesztették fel.

A levélből kiderül, hogy – a magyar sajtóban a Nemzeti Sport nyomán megjelentekkel szemben  – Gyárfás a FINA tisztviselőjeként ugyan nem vehet részt az úszószövetség rendezvényei és találkozóin, de az eseményeket látogathatja. A FINA levele ugyanakkor azt is tartalmazza, hogy a fentiekről értesítik a Magyar Úszószövetséget.

A FINA az idén júniusban tart tisztújítást, amin egyébként – információink szerint – Gyárfás nem is szándékozott indulni. Jelenleg még formálisan tagja a szövetségnek.

Forrás: Hírklikk