Nem választott főpolgármester-helyettest a Fővárosi Közgyűlés, maradt a régi szmsz

HírKlikk 2024. október 4. 18:00 2024. okt. 4. 18:00

A Fővárosi Közgyűlés nem választott főpolgármester-helyettest pénteki alakuló ülésén, mivel a tisztség betöltőjének személyére Karácsony Gergely főpolgármester a korábbi bejelentésének megfelelően, nem tett javaslatot. A testület a fővárosi önkormányzat szervezeti és működési szabályzatának (szmsz) módosításáról sem tudott dönteni.

Karácsony Gergely korábbi közlése szerint hajlandó lett volna támogatni Vitézy Dávid (Vitézy Dáviddal Budapestért - LMP-Zöldek) korábbi főpolgármester-jelölt helyettesi kinevezését abban az esetben, ha sikerül többséget alkotni az előző ciklus általános főpolgármester-helyettese, Kiss Ambrus kinevezése mellett is.

Hosszas vita után a Fővárosi Közgyűlés többsége úgy döntött, elnapolja a döntést a szmsz módosításáról, és a kormányhivatal állásfoglalását kéri arról: a főpolgármesternek szavazásra kell-e bocsátania azokat az szmsz-hez érkezett módosító indítványokat is, amelyeket előterjesztőként nem fogadott be.

A Fővárosi Közgyűlés elfogadta a fővárosi rendészek és a rendőrség közös járőrözésére vonatkozó javaslatot

A Fővárosi Közgyűlés elfogadta a kormánypártok javaslatát, miszerint a fővárosi rendészek és a rendőrség közös járőrözését növeljék a korábbi szintre – közölte a Fidesz budapesti elnöke a Facebook-oldalán pénteken.

Szentkirályi Alexandra azt írta, javaslatuknak megfelelően, a fővárosi aluljárókban, parkokban, közösségi közlekedési járműveken és köztereken megvalósul a 24 órás jelenlét lehetősége.

„Vizsgáljuk meg, milyen jogkörökre és személyi állomány fejlesztésre van szükség, hogy Budapest utcái különös tekintettel az aluljárókra rendezettebbek és biztonságosabbak lehessenek" – fogalmazott a javaslatot ismertetve a kormánypárti politikus.

„Nekünk a budapestiek biztonsága az első" – hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom