Németh Szilárdot azért tartja a Fidesz, hogy ne Kósa legyen a leghülyébb

FSP 2019. augusztus 10. 08:10 2019. aug. 10. 08:10

Most mindenki Németh Szilárdon röhög, pedig nem is evett birkafejet a nagyközönség előtt, és nem beszélt arról, hogy a civil szervezeteket el kellene takarítani az országból. Ne gúnyolódjunk most Németh Szilárdon, mert ő valójában jól használta a magyar nyelvet, amikor azt mondta, hogy az ellenzék ismét gallyra vágná Csepelt.

Igaz, hogy a kifejezés jelen állás szerint helyesen így szól: gajra vág, és minden normális ember így is mondja, ám amennyiben a Fidesz valamelyik országgyűlési képviselőjének javaslatára a parlament visszamenőleg módosítja a magyar nyelv szabályait, akkor a törvényt Áder János gond nélkül aláírja, megjelenik a Magyar Közlönyben, és ettől kezdve Németh Szilárd visszamenőleg is helyesen beszél magyarul.

Nem hibát, hanem freudi elszólást kell tehát Németh Szilárd szavai mögött keresni. A fákat emberemlékezet óta gyűlölő és ezért irtó Fidesz ezen nagy tudású prominense ugyanis feltehetőleg a tudatalattijából hozta elő a gallyra vág szóösszetételt, Németh Szilárd és párttársai, ha tehetnék, nemcsak minden gallyat, de az összes elébük kerülő fát is kivágnák.

De, mondom még egyszer, ne gúnyolódjunk Németh Szilárdon: őt köztudottan azért tartja a Fidesz, hogy ne Kósa Lajos legyen a leghülyébb. Németh Szilárdtól az is szép teljesítmény, hogy legalább megpróbálta.