Nemhogy nőttek, jelentősen csökkentek a dugók Budapesten

HírKlikk 2023. november 2. 10:37 2023. nov. 2. 10:37

Hivatalos adatokkal cáfol Karácsony Gergely.

A főpolgármester a Facebookon úgy fogalmaz, a lakájmédia apokaliptikus képet kíván festeni Budapest közlekedéséről, de nehéz dolguk van, ugyanis az adatok egészen mást mutatnak.

Íme, néhány tény Budapest „szörnyű” dugóhelyzetéről.

„A TomTom navigációs rendszerek műszeres mérései szerint 2022-ben Budapesten 9 százalékkal kevesebb időt töltöttek az autóval közlekedők torlódásban, mint 2019-ben. Sőt, az európai fővárosok közül csak Pozsonyban mérséklődtek ennél nagyobb arányban a dugók.”

Tarlós István második főpolgármesteri ciklusában viszont meredeken növekedett a kényszerűen eltöltött várakozási idő Budapesten – tette hozzá Karácsony Gergely, aki szerint ez nem véletlen.

"Az akkori városvezetés elhitette a budapestiekkel, hogy korlátok nélkül autózhatunk a városban. Ennek meg is lett az eredménye: hosszú kocsisorok a forgalmas útszakaszokon.”

Mint fogalmaz, ők ezzel szemben elsősorban fenntartható alternatívát biztosítanak az autózás mellé.

„Megfizethető és versenyképes közösségi közlekedést, biztonságos és komfortos biciklizést, és egyre több helyen, megfelelő környezetben történő gyaloglást. Természetesen a dugók számát ezer más körülmény is befolyásolja, de egy modern nagyvárosban egyszerűen hazugság az autózást propagálni a városlakók számára. Ahogy az is hazugság, hogy egyre több dugó lenne Budapesten.”



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom