Nézőpont Intézet: a tüntetés csupán az ellenzék öncélú akciója

HírKlikk 2018. december 14. 14:44 2018. dec. 14. 14:44

Az elmúlt két nap során a maroknyi ellenzéki politikus és szimpatizáns által szervezett, agresszív tüntetések nem ügyekről, hanem az ellenzék láthatósági versenyéről szóltak. Az ősz folyamán csak magukkal és szűk rétegek témáival foglalkoztak az ellenzéki pártok, ezért a választói érdeklődés figyelméből kikerültek. A Nézőpont Intézet szerint érthető, hogy a parlamenti ülésszak végén az ellenzéki választóknak meg akarták mutatni, hogy egyáltalán létezik ellenzék. 

A Munka Törvénykönyve vagy a CEU ügye csak ürügye volt a tiltakozásnak, valójában nem közcélú kezdeményezésről, hanem az ellenzéki pártok öncélú akciójáról van szó - olvasható a Nézőpont Intézet pénteki közleményében. 

Mivel előreláthatóan a 2019-es májusi EP-választáson az ellenzéki pártok önálló listával indulnak, s a várhatóan alacsony részvétel miatt a törzsszavazóik jóindulatán múlik bejutásuk, jövőre is hasonló látványos, de tartalmatlan és öncélú akciókra lehet számítani. 

Ugyanakkor a botránykeltés, az erőszakalkalmazás, a törvényellenesség, s a magas népszerűségű rendőrséggel való konfrontálódás veszélyes eszköz, amely nemcsak a kormánypárti és a pártpreferencia nélküli választókat zavarja, de az ellenzék támogatóinak mérsékeltebb részét is elriasztja. 

Forrás: Hírklikk