Nincs garancia arra, hogy Magyarország visszatér a fenntartható demokráciához

HírKlikk 2023. december 13. 16:55 2023. dec. 13. 16:55

Az EU a B terv lehetőségét vizsgálja arra az esetre, ha Budapest valóban megakadályozza az ukránoknak szánt 50 milliárdos anyagi segítséget. A tagállamok magánjellegű megbeszéléseket folytatnak arról, hogy a pénzt kormányközi egyezség alapján folyósítanák, legalább egy évig. Egy brüsszeli uniós vezető úgy nyilatkozott, hogy ez kizárólag akarat kérdése.

Így azonban a jogi bonyodalmak miatt  alighanem nem lehetne a teljes összeget folyósítani. A terhek javát a németek, franciák és az olaszok viselnék, de mint egy illetékes kijelentette, nemigen van más választás – írja a brit The Telegraph

Az európai ügyekért felelős ukrán miniszterelnök-helyettes ugyanakkor elárulta, hogy lehetséges átmeneti megoldás, de még próbálják meggyőzni Orbánt.

A liberális strasbourgi képviselőcsoport francia elnök asszonya, Stéphane Séjourné azt közölte, hogy frakciója ellenzi akár egyetlen fillér felszabadítását is, mert semmi garancia nincs arra, hogy Magyarország visszatér a fenntartható demokráciához, és mert egyetlen ember nem ejtheti túszul az EU, Ukrajna és Moldova jövőjét.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom