Novák Katalin: egyedülálló családvédelmi akcióterv 2 van készülőben

HírKlikk 2020. szeptember 20. 12:55 2020. szept. 20. 12:55

A kormány eddig elért családpolitikai eredményeinek megőrzése az elsődleges feladat a koronavírus-járványt kísérő világszintű gazdasági válságban – mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszteri poszt jelöltje a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Novák Katalin úgy fogalmazott, a jelenlegi, mindenki előtt ismeretlen helyzetben nem is kis ambíció azt kitűzni, hogy a családtámogatási rendszer egyetlen elemét se kelljen kivezetni a gazdaság teljesítőképessége miatt.

A leendő miniszter célként jelölte meg azt is, hogy a családoknak ne kelljen feladniuk, sőt, lehetőség szerint, javítani is tudják a már elért életszínvonalukat. Novák Katalin harmadik számú szándékaként jelölte meg a „már eddig is nagyon sokat épült" családtámogatási rendszer bővítését.  

Elmondta:

egy olyan „családvédelmi akcióterv 2-n" dolgozik, amelynek már nagyrészt megvannak a konkrét elemei, és azok a kormány döntésére várnak. Ennek a tervnek része egy olyan otthonteremtési program, amelyhez hasonló még nem volt Magyarország történetében

– fejtette ki, majd aláhúzta, azt szeretnék elősegíteni, hogy mindenki saját tulajdonban, jó körülmények között alapíthasson családot.

Novák Katalin hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a kormány továbbra sem az eladósodás árán tesz majd lépéseket a családtámogatás területén sem.  „Mindig odáig nyújtózkodunk, ameddig a takarónk ér" – tette hozzá.

Forrás: MTI/Hírklikk