Novák Katalin: a következő generációk jelentik Európa jövőjét

HírKlikk 2020. február 18. 19:45 2020. feb. 18. 19:45

A következő generációk jelentik Európa jövőjét – mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kedden, Brüsszelben, a fiatalok felnőtté válásáról szóló nemzetközi konferenciát megelőző sajtótájékoztatón.

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy korunk demográfiai kihívásaira csak a gyermekek születése jelenti a megoldást. Úgy látja, hogy a fiatalok általában vágynak családra, sőt, többször nagycsaládra is, ezért nagyon fontos, hogy a fiatalok annyi gyermeket tudjanak vállalni, amennyire csak vágynak.

Kiemelte: még mindig nagy különbség van a kívánt és a vállalt gyermekek száma között, nemcsak Magyarországon, de egész Európában is.

Az államtitkár aláhúzta, hogy a magyar kormány nem rábeszélni, vagy akár ösztönözni akarja a fiatalokat gyerekvállalásra, hanem egyszerűen csak meg akarja adni nekik a lehetőséget a családalapításra.

Novák Katalin brüsszeli látogatása során találkozott Suica Dubravka demográfiáért és demokráciáért felelős biztossal is.

Forrás: MTI/Hírklikk