Novák Katalin a Sándor-palotában fogadta Karsai Dánielt, aki konkrét javaslattal érkezett

HírKlikk 2024. január 16. 06:25 2024. jan. 16. 06:25

Novák Katalin köztársasági elnök a Sándor-palotában fogadta Karsai Dánielt és öccsét, Karsai Pétert – derült ki az ALS betegségben szenvedő alkotmányjogász Facebook-bejegyzéséből.

Mint írta, a találkozót ő kezdeményezte az államfőnél, a körülbelül egy órás beszélgetésre pedig az ügyét segítő kéréssel érkezett, és „abszolút nyitott hozzáállással” találkozott.

A bejegyzés szerint Novák Katalin csak annyit kért, hogy a stábjával alaposabban átgondolhassák a javaslatát, egyúttal ígéretet tett arra, hogy a beszélgetést két hét múlva folytatják.

Karsai azt írta, addig a konkrét javaslatot Novák Katalin kérésére nem tárja a nyilvánosság elé, de a későbbiekben részletesen beszámol majd mindenről.

A hvg.hu emlékeztet: Karsai Dániel alkotmányjogász augusztusban állt nyilvánosság elé az ALS betegségével, életvégi döntésének jogáért pedig az Emberi Jogok Európai Bíróságán perelte be a magyar államot. Miközben várják a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának döntését, Karsai Dániel öccse népszavazást kezdeményezett az eutanáziával kapcsolatban, mert a kormány hajthatatlan.