Novák Katalin határozatai jelentek meg a friss Magyar Közlönyben

HírKlikk 2024. május 24. 19:40 2024. máj. 24. 19:40

Csütörtöki dátummal, egyszerre jelentek meg a volt és a jelenlegi köztársasági elnök határozatai.

A kegyelmi botrány miatt lemondott Novák Katalin több elnöki határozata május 23-án jelent meg a Magyar Közlönyben, így azok együtt szerepelnek Sulyok Tamás döntéseivel. Mindketten Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter előterjesztéseit fogadták el – írja a 24.hu.

Novák Katalin novemberben mentette fel Varga-Haszonits Zoltán teheráni nagykövetet megbízása alól, helyére Pethő Gyula került. 2024. február 7-én pedig felmentette az athéni nagykövetet, Haupt Erik Edgárt, akit Sándor Zsolt követett a poszton.

Pár nappal ezután a köztársasági elnöki poszton is váltás történt; áprilisban már Sulyok Tamás mentette fel Turóczy László nagykövetet, aki helyett Havas Lászlót bízta meg Magyarország OECD és UNESCO melletti Állandó Képviseletének a vezetésével. A köztársasági elnök – a külgazdasági és külügyminiszter javaslatára – Jákó Jánosnak ugyanakkor rendkívüli követ és meghatalmazott miniszteri rangot adományozott.

A Magyar Közlönyben több, a magyar diplomáciát érintő döntés is megjelent. A kormány egyebek mellett arról is határozott, hogy öt lélegeztetőgépet adományoz Ukrajnának, illetve védelmi iparért felelős szakdiplomatát küld az Európai Unió melletti Állandó Képviseletre.

Forrás: 24.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom